• Merhaba Ziyaretçi,
    Sitemizden yararlanmak için buradan kayıt olunuz.
  • Değerli üyelerimiz, Bildiğiniz üzere uzunca bir süredir eklenti desteği ile kişisel sebeplerden ötürü ilgilenemiyorum. Üyelerimizi mağdur etmemek açısından burada sergilenen eklentilerimizi Xenforo.gen.tr üzerinde satışa sunma kararı aldık. Mevcut eklentilere ait kritik problem ve geliştirmeler ile ilgili belirli aralıklarla Xenforo.gen.tr üzerinden destek verilecektir.

Çözüldü Arapça yazı fontu

herkul

Kayıtlı Üye
Reaction score
4
Merhaba;
PDF de bulunan arapça yazıyı kopyalayıp, yeni konu açtığımda aynı şekilde arapça olarak yapıştırmak istiyorum amma velakin anlamsız karakterler çıkıyor.
Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.
Teşekkürler.

apocalypse

Yönetici
Yönetim Ekibi
Reaction score
1,044
Web sitesi
xenforo.web.tr
PHP Versiyonu
PHP v7.0.x
XenForo Versiyonu
XF 1.5.x
Websayfalarından yada başka yerlerden aldığınız arapça metinleri yazdığınızda da böyle bi durum oluşuyor mu?

herkul

Kayıtlı Üye
Reaction score
4
arapça alfabeli metinleri web üzerinden kopladığımda alıyor sorun yok, ama ben kur'an-i kerim yazılarını kopyalamak istiyorum pdf de anlamsız karakter çıkıyor.Örnek olarak ekteki dosyadan yazıyı kopyalamak istiyorum olmuyor.

Ekli dosyalar

apocalypse

Yönetici
Yönetim Ekibi
Reaction score
1,044
Web sitesi
xenforo.web.tr
PHP Versiyonu
PHP v7.0.x
XenForo Versiyonu
XF 1.5.x
pdf dosyasindan word e cevirin metinlerde bozulma olmazda kopyalama islemi yapabilirsiniz.Sorununuz muhtemelen enkode islemindendir

herkul

Kayıtlı Üye
Reaction score
4
word de cevirme işlemini denedim. foxit phantomPDf ile onda da aynı sorun veriyor.

apocalypse

Yönetici
Yönetim Ekibi
Reaction score
1,044
Web sitesi
xenforo.web.tr
PHP Versiyonu
PHP v7.0.x
XenForo Versiyonu
XF 1.5.x
Belliki pdf dosyasindaki bazi karakterleri editor desteklemiyor.Yazacaginiz metini plain text formatina cevirirseniz sorun cikmamasi lazim.İnternette bazi araclar var http://pdftotext.com bu sayfayi deneyebilirsiniz

herkul

Kayıtlı Üye
Reaction score
4
olmuyor test dosyası gönderdim size de deneme imkanınız oluyormu bilmiyorum ama ben işin içinden çıkamadım.

apocalypse

Yönetici
Yönetim Ekibi
Reaction score
1,044
Web sitesi
xenforo.web.tr
PHP Versiyonu
PHP v7.0.x
XenForo Versiyonu
XF 1.5.x
Deneme yaptım şimdi,arapça karakterleri pdf ye aktarırken türkçe nin kodlama sistemi kullanılmış sanırım ondan dolayı metin biçiminde desteklenmiyor.
Başka biyerden arapça harfleri alıp denedim editorle alakalı bi sorun yok.
http://kuran.diyanet.gov.tr/kuran_arapca.pdf
https://xenforo.web.tr/demo/index.php?threads/arapça-denemesi.4/
kendinizde deneyebilirsiniz.
Kullanmış olduğunuz kaynaktaki metini eklemeniz için düzgün şekilde kodlanması gerekiyor.
Ancak embed biçiminde ekleyebilirsiniz.