• Merhaba Ziyaretçi,
    Sitemizden yararlanmak için buradan kayıt olunuz.
  • Değerli üyelerimiz, Bildiğiniz üzere uzunca bir süredir eklenti desteği ile kişisel sebeplerden ötürü ilgilenemiyorum. Üyelerimizi mağdur etmemek açısından burada sergilenen eklentilerimizi Xenforo.gen.tr üzerinde satışa sunma kararı aldık. Mevcut eklentilere ait kritik problem ve geliştirmeler ile ilgili belirli aralıklarla Xenforo.gen.tr üzerinden destek verilecektir.

Çözüldü Eski linkleri kurtarma

Rockco

Kayıtlı Üye
Reaction score
5
Web sitesi
www.gencliksevdam.com
iyi bayramlar arkdaşlar 3 günden beri ne yaptıysam googledeki eski linklerimi kurtaramadım bir çok linkim var ve gelen ziyaretciler hata ile karşılaşıyor ne yapabilirim

apocalypse

Yönetici
Yönetim Ekibi
Reaction score
1,044
Web sitesi
xenforo.web.tr
PHP Versiyonu
PHP v7.0.x
XenForo Versiyonu
XF 1.5.x
Öncelikle site adresinizi http://www.xenforo.web.tr/hesap/kişisel-detaylar bölümünden ekleyin.
Ardından ulaşamadığınız linklerle ilgili kural oluştruacağız,bunun için bize hangi yollara ulaşamadığınızla ilgili bir liste verirseniz size rewrite ayarlarını paylaşabilirim.

apocalypse

Yönetici
Yönetim Ekibi
Reaction score
1,044
Web sitesi
xenforo.web.tr
PHP Versiyonu
PHP v7.0.x
XenForo Versiyonu
XF 1.5.x
Evet link yapınız çok sıkıntılıymış,özellikle forum kategorilerini mecburen elle yazılması gerekli.
Eğer taşıma işlemini henüz yeni yapmışsanız Aktarılan içerik ID'lerini koru seçeneğini tıklatıp ve arşiv logunu tutup öyle xenforoya geçmenizi tavsiye ederim,çünkü yönlendirmelerdeki birçok sıkıntıyı bu şekilde giderebiliriz.

Size örnek olarak kategorilere göre olan rewrite kurallarını vereyim,
Kod:
# Eski forumda 103 forum idsini direk olarak yönlendirebilirsiniz,
# Taşıma işleminde yine 103 ile değiştirilmiş olacaktır diğer türlü sıralı olarak id ataması yapılır ve linkleriniz çalışmayacaktır.
RewriteRule ^masaustu/$ /forum/103/? [L,R=301]
Bu kodu diğer tüm kategoriler için türetmelisiniz.Bunun için eski sitenizin sitemapı var ise oradan kolayca eski kategori linklerini alıp ilgili yere yönlendirmeniz gerekli.
Postlara gelince,
Daha önceki sisteminiz vbulletin 4 olduğunu varsayarak anlatıyorum 3 versiyonu için farklı ayarlar yapılacaktır.
Eski sitenizi import ederken import işlemi tamamlandığında şöyle bir ibareyle karşılacaksınız,burada size konu ve forumların idlerinin yenileri ile hangi idye sahip olduğunun log unu tutar.Buradaki kutuyu işaretleyip devam etmeliyiz ve işlemi bitirmelisiniz.Burada archived_import_log yazısında bir değişiklik yapmayalım çünkü lazım olacak.complete-import-archive.png

Ekteki zip dosyasını çıkarıp içindeki dosyaları xenforonun kurulu olduğu dizine yapıştırınız.
301config.php dosyasını ftp den açıp bazı satırları düzenlememiz gerekiyor,
  • $fileDir = '/home/kullanıcıadı/public_html/forum'; satırını düzelerken;
forumunuz sunucuda nereye kurulu ise oraya göre bu satırı düzenlemeniz gereklidir.Bu ayar cpanel kurulu olan sunucular için geçerlidir,diğer paneli kullanıyosanız
phpinfo dosyası oluşturarak forumun sunucudaki yerini bulabilirsiniz.Uncomment // işaretini başından kaldırmayı unutmayalım.​
  • Dosyanın en sonuna
    Kod:
    define('IMPORT_LOG_TABLE', 'import_log');
    kodunu ekleyelim ve kaydedip çıkalım.
Son olarak alttaki iki rewrite kuralını htaccess dosyanıza ekleyip test edebilirsiniz.
Kod:
RewriteRule [^/]+/([\d]+)-.+-([\d]+).html showthread.php?t=$1&page=$2 [NC,L]
RewriteRule [^/]+/([\d]+)-.+.html showthread.php?t=$1 [NC,L]
Bu kodlar http://www.gencliksevdam.com/komik-fikralar/29-araba-markalari-ve-anlamlari.html bu şekildeki linkler için geçerlidir.

Ekli dosyalar

cybim

Kayıtlı Üye
Reaction score
0
Web sitesi
bit.ly
XenForo Versiyonu
XF 1.5.x
Hocam çok güzel açıklamışsınız.

peki vb 3.8 için ayarlar nasıl olmalı. 2 gündür uğraşıyorum...

istediğim link yapısı şöyle;

domain.com/kategori/123-merhaba.html

Son düzenleme: