• Merhaba Ziyaretçi,
    Sitemizden yararlanmak için buradan kayıt olunuz.
  • Değerli üyelerimiz, Bildiğiniz üzere uzunca bir süredir eklenti desteği ile kişisel sebeplerden ötürü ilgilenemiyorum. Üyelerimizi mağdur etmemek açısından burada sergilenen eklentilerimizi Xenforo.gen.tr üzerinde satışa sunma kararı aldık. Mevcut eklentilere ait kritik problem ve geliştirmeler ile ilgili belirli aralıklarla Xenforo.gen.tr üzerinden destek verilecektir.

Çözüldü İframe Çalıştırma

Rockco

Kayıtlı Üye
Reaction score
5
Web sitesi
www.gencliksevdam.com
Merhabalar vbulletin sistemini xenforoya taşıdıkdan sonra vbulletinini bir çok eksikliğini görmeye başladım malesefki tabi bunların çözümlerinin olduğunu biliyorum ama bu sistem için henüz türkçe olarak destek zor işin özü sorunuma geleyim
eski sistemimde ifreme kodları ile dizi film izletiyordum öncelikle bu sisteme geçtiğimde bunların artık çalışmadığını gördüm daha sonra ise bu kategoriye sadece admin lerin konu açabilmesine mesaj yazabilmesine izin vermek istiyorum sıfır xen bilgisi olan birisne nasıl yardımcı olursunuz :)

apocalypse

Yönetici
Yönetim Ekibi
Reaction score
1,048
Web sitesi
xenforo.web.tr
PHP Versiyonu
PHP v7.0.x
XenForo Versiyonu
XF 1.5.x
Merhabalar vbulletin sistemini xenforoya taşıdıkdan sonra vbulletinini bir çok eksikliğini görmeye başladım malesefki tabi bunların çözümlerinin olduğunu biliyorum ama bu sistem için henüz türkçe olarak destek zor işin özü sorunuma geleyim
eski sistemimde ifreme kodları ile dizi film izletiyordum öncelikle bu sisteme geçtiğimde bunların artık çalışmadığını gördüm daha sonra ise bu kategoriye sadece admin lerin konu açabilmesine mesaj yazabilmesine izin vermek istiyorum sıfır xen bilgisi olan birisne nasıl yardımcı olursunuz :)
Öncelikle hoşgeldiniz,
Xenforo sistemine adapte olmanız biraz zaman gerektirir çünkü vbulletinle ortak olmayan birçok yanı var.
İframe konusuna gelince bu aslında sakıncalı bir durum.İframe özelliğini kullanmak hem seo açısından hemde güvenlik açısından risklidir.Bu yüzden bbcode bölümünde bunu göremezsiniz.Bunun yerine videoları embed ile eklemeniz tavsiye edilir bu nedenle her video paylaşım sitesinde embed kodları vardır.
Bu kodların çalışmasını istiyorsanız buna rağmen
ftp library/config.php dosyasına girin ve şunu ekleyin

PHP:
$config['enableClickjackingProtection'] = false;
bunu daha önce denemedim ama çalışacağını umuyorum.

İframe kodlarını farklı bir sayfada çalıştırmak istiyorsanız;
https://xenforo.com/community/threads/embed-another-site-with-iframe-in-a-xf-page.39006/ bu sayfadaki videoyu takip edebilirsiniz.

Herhangi bir kategoriye yalnızca adminlerin görüntüleyebilmesi ve yazması için,
Admin Panelinden - Uygulamalar - Genel Forum Görünümü -> Seçtiğiniz kategorinin sağ tarafında izinler(permissions) göreceksiniz oraya tıklayın.
Oradaki üye grupları içerisinde administative hariç diğerlerine girin ve tümünü hızlıca seç -> asla yada iptal et yapın ve kaydedin
Adsız.png

apocalypse

Yönetici
Yönetim Ekibi
Reaction score
1,048
Web sitesi
xenforo.web.tr
PHP Versiyonu
PHP v7.0.x
XenForo Versiyonu
XF 1.5.x
Site adresinizi ekleyiniz bir önceki mesajımda yazmıştım ve iframe gömülü bir sayfanın urlsini bizimle paylaşın.
Geç gelen yanıtlar için kusura bakmayın,haliyle bayramdayız en kısa zamanda cevaplandırmaya çalışıyoruz.

apocalypse

Yönetici
Yönetim Ekibi
Reaction score
1,048
Web sitesi
xenforo.web.tr
PHP Versiyonu
PHP v7.0.x
XenForo Versiyonu
XF 1.5.x
İyi günler,
sitenizdeki iframe kodları yazı olarak algılanıyor,bu yüzden html tarafından yorumlanamıyor.BU şekilde kodların çalışması zor.Ancak eklenti ile iframe etiketlerinin algılanması ve tekrardan yazılması gerekli.Eğer bunun gibi iframe ekli çok sayfa var ise bunun yapılmasını öneririm, onun dışında post içerisindeki iframe kodlarının çalıştırılması güvenlik açısından çok sorun oluşturur.

Rockco

Kayıtlı Üye
Reaction score
5
Web sitesi
www.gencliksevdam.com
önericeğiniz eklenti varmıdır o bölümlere üyelerin konu açmasını ve cevap yazmasını engelliyorum

apocalypse

Yönetici
Yönetim Ekibi
Reaction score
1,048
Web sitesi
xenforo.web.tr
PHP Versiyonu
PHP v7.0.x
XenForo Versiyonu
XF 1.5.x
Sizin için bir araştırma yaptım,s9e Media BBCodes pack eklentisi işinizi göreceğini düşünüyorum.
Sitede paylaştım arama yaparak bulabilirsiniz.Eklenti şöyle çalışıyor;
Alttaki gibi olan urlleri yakalıyor,en sonundaki id değişkenli olan bölümü iframe olarak sayfanıza ekliyor.
Kod:
https://soundcloud.com/{$id}
http://soundcloud.com/{$id}
Kod:
<iframe class="iframe" width="100%" height="160" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=https://soundcloud.com/{$id}&amp;auto_play=false&amp;auto_advance=true&amp;buying=true&amp;liking=true&amp;download=true&amp;sharing=true&amp;show_artwork=true&amp;show_comments=true&amp;show_playcount=true&amp;show_user=true&amp;start_track=0&amp;callback=true">
</iframe>
Bunun gibi 105 site için ayarlar mevcut.Sizde bu listede olmayan embed yapacağınız site varsa sitenin değişken bölümünü bu şekilde düzenleyebilirsiniz.Eklentinin ayarları mevcuttur.