• Merhaba Ziyaretçi,
    Sitemizden yararlanmak için buradan kayıt olunuz.
  • Değerli üyelerimiz, Bildiğiniz üzere uzunca bir süredir eklenti desteği ile kişisel sebeplerden ötürü ilgilenemiyorum. Üyelerimizi mağdur etmemek açısından burada sergilenen eklentilerimizi Xenforo.gen.tr üzerinde satışa sunma kararı aldık. Mevcut eklentilere ait kritik problem ve geliştirmeler ile ilgili belirli aralıklarla Xenforo.gen.tr üzerinden destek verilecektir.

Çözüldü Mail hatası

trex79

Kayıtlı Üye
Reaction score
0
Web sitesi
teamspeak-3.cloud
PHP Versiyonu
PHP v7.0.x
XenForo Versiyonu
XF 1.5.x
Hata Bilgisi
Zend_Mail_Protocol_Exception: Email to thehard189@gmail.com failed: Incorrect authentication data - library/Zend/Mail/Protocol/Abstract.php:431
Oluşturan: Bilinmeyen Hesap, 5 dakika önce
Yığın İzleme
#0 /home/plugintr/public_html/library/Zend/Mail/Protocol/Smtp/Auth/Login.php(95): Zend_Mail_Protocol_Abstract->_expect(235)
#1 /home/plugintr/public_html/library/Zend/Mail/Protocol/Smtp.php(217): Zend_Mail_Protocol_Smtp_Auth_Login->auth()
#2 /home/plugintr/public_html/library/Zend/Mail/Transport/Smtp.php(217): Zend_Mail_Protocol_Smtp->helo('localhost')
#3 /home/plugintr/public_html/library/Zend/Mail/Transport/Abstract.php(348): Zend_Mail_Transport_Smtp->_sendMail()
#4 /home/plugintr/public_html/library/Zend/Mail.php(1194): Zend_Mail_Transport_Abstract->send(Object(Zend_Mail))
#5 /home/plugintr/public_html/library/XenForo/Mail.php(175): Zend_Mail->send(Object(Zend_Mail_Transport_Smtp))
#6 /home/plugintr/public_html/library/XenForo/Mail.php(152): XenForo_Mail->sendMail(Object(Zend_Mail))
#7 /home/plugintr/public_html/library/XenForo/Model/UserConfirmation.php(153): XenForo_Mail->send('thehard189@gmai...', 'jocqer79')
#8 /home/plugintr/public_html/library/XenForo/ControllerPublic/Register.php(424): XenForo_Model_UserConfirmation->sendEmailConfirmation(Array)
#9 /home/plugintr/public_html/library/XenForo/FrontController.php(351): XenForo_ControllerPublic_Register->actionRegister()
#10 /home/plugintr/public_html/library/XenForo/FrontController.php(134): XenForo_FrontController->dispatch(Object(XenForo_RouteMatch))
#11 /home/plugintr/public_html/index.php(13): XenForo_FrontController->run()
#12 {main}
Request State
array(3) {
["url"] => string(42) "https://www.plugintr.com/register/register"
["_GET"] => array(0) {
}

xenforoda veren hata bu smtp kullanıyorum yandexin ama kullanıcılara mail gitmiyor sorunu bir türlü çözemedim yardımlarınızı bekliyorum.

ve ayrıca cloudflare kullanıyorum.

apocalypse

Yönetici
Yönetim Ekibi
Reaction score
1,044
Web sitesi
xenforo.web.tr
PHP Versiyonu
PHP v7.0.x
XenForo Versiyonu
XF 1.5.x
Doğrulama bilgilerini yanlış girmiş olmalısınız,
Smtp bilgilerini şu sayfaya bakarak düzenleyin.
yandex.com.tr olmazsa host ve username kısımlarındaki yandex.com.tr kısımlarını yandex.ru biçiminde girin.

apocalypse

Yönetici
Yönetim Ekibi
Reaction score
1,044
Web sitesi
xenforo.web.tr
PHP Versiyonu
PHP v7.0.x
XenForo Versiyonu
XF 1.5.x
Bi phpmailer classı kullanarak yandex ayarlarını kontrol edeyim,çalışan ayarları paylaşacağım.
Eğer onunlada göndermezse dns firewall kaynaklı bir problemdir.

Zip dosyasını çıkarın ve içindeki phpmailer klasörünü xf kurulu dizinine gönderin.
Yandex.php dosyasını açın ve içinde belirttiğim yerleri düzenleyin.
Sadece example@yandex.com ve şifresini değiştirmeniz yeterli.

PHP Mailer çalışırsa eğer;
smtp host:smtp.yandex.com
port:587
username:example@yandex.com
TLS şifrelemesi ayarlarını kullanacaksınız.

Çalışmazsa;
Birde cloudflareyi kapatıp tekrardan gönderin.(Bunun için Development Mod açmanız gerekecektir,3 saat sonra otomatik sona erecektir.)
Eğer cloud etkiliyorsa,hostunuz için zoho mail tarzı bi eposta hizmeti kullanmalısınız yada cloudflareyi kapatıp yandexle devam edeceksiniz.

Unutmadan nasıl test edeceğinizi bilmiyorsanız
http://siteniz/phpmailer/Yandex.php
tarayıcınızdan bu urlyi girmeniz yeterli,"Mesaj gönderildi" yazıyorsa bu ayarları kullanın.

Ekli dosyalar

apocalypse

Yönetici
Yönetim Ekibi
Reaction score
1,044
Web sitesi
xenforo.web.tr
PHP Versiyonu
PHP v7.0.x
XenForo Versiyonu
XF 1.5.x
Cloudflare kapatıp denediniz mi peki?
ve Hangi hosting firmasını kullanıyorsunuz

trex79

Kayıtlı Üye
Reaction score
0
Web sitesi
teamspeak-3.cloud
PHP Versiyonu
PHP v7.0.x
XenForo Versiyonu
XF 1.5.x
şu anda bile cloudflare kapalı fiberserver.net.tr yi kullanıyorum.

not : normal olarak mail gidiyor ama smtp olarak eklenildiğinde gitmiyor normal olarak gidiyor dediğim yandexten mailden yazınca gidiyor.

arkadaşlar mailler normal olarak mail yaz deyince gidiyor ama sadece smtp bağlanmıyor bunun için ek bir izin vermemiz gerekiyormu?

apocalypse

Yönetici
Yönetim Ekibi
Reaction score
1,044
Web sitesi
xenforo.web.tr
PHP Versiyonu
PHP v7.0.x
XenForo Versiyonu
XF 1.5.x
Büyük ihtimal host sağlayıcınız giden maillerin trafiğini filtreliyordur.
Bu durumda zoho mail kullanmanızı öneriyorum,ücretsiz bir servis kendi sitemizde de kullanıyoruz.
Kurulum yaparken zoho mail tarafından size mx.zoho uzantılı mx domain kayıtları verilecek bunları cloudflare üzerindeki dns server kısmına eklemelisiniz.
Kurulum sırasında takıldığınız bir nokta olursa buradan bildirin.

trex79

Kayıtlı Üye
Reaction score
0
Web sitesi
teamspeak-3.cloud
PHP Versiyonu
PHP v7.0.x
XenForo Versiyonu
XF 1.5.x
  • Giden Sunucu Adı: smtp.zoho.com
  • Bağlantı Noktası: 465 TLS ile SSL veya 587 ile
  • Kimlik Doğrulaması gerektirecek: Evet
bağlantı noktası olarak hangisini kullanayım 465 mi yoksa 587mi

hocam malesef zoho mailde olmadı 587 ssl ayarını kullanıyorum diğerlerinide denedim bu sefer böyle bir hata verdi :

Sunucu Hata Kaydı
Hata Bilgisi
Zend_Mail_Protocol_Exception: Email to support@plugintr.com failed: Could not open socket - library/Zend/Mail/Protocol/Abstract.php:277
Oluşturan: deneme, 1 dakika önce
Yığın İzleme
#0 /home/plugintr/public_html/library/Zend/Mail/Protocol/Smtp.php(167): Zend_Mail_Protocol_Abstract->_connect('ssl://smtp.zoho...')
#1 /home/plugintr/public_html/library/Zend/Mail/Transport/Smtp.php(216): Zend_Mail_Protocol_Smtp->connect()
#2 /home/plugintr/public_html/library/Zend/Mail/Transport/Abstract.php(348): Zend_Mail_Transport_Smtp->_sendMail()
#3 /home/plugintr/public_html/library/Zend/Mail.php(1194): Zend_Mail_Transport_Abstract->send(Object(Zend_Mail))
#4 /home/plugintr/public_html/library/XenForo/Mail.php(175): Zend_Mail->send(Object(Zend_Mail_Transport_Smtp))
#5 /home/plugintr/public_html/library/XenForo/Mail.php(152): XenForo_Mail->sendMail(Object(Zend_Mail))
#6 /home/plugintr/public_html/library/XenForo/Model/UserConfirmation.php(153): XenForo_Mail->send('support@plugint...', 'deneme')
#7 /home/plugintr/public_html/library/XenForo/ControllerPublic/Account.php(1055): XenForo_Model_UserConfirmation->sendEmailConfirmation(Array)
#8 /home/plugintr/public_html/library/XenForo/FrontController.php(351): XenForo_ControllerPublic_Account->actionContactDetailsSave()
#9 /home/plugintr/public_html/library/XenForo/FrontController.php(134): XenForo_FrontController->dispatch(Object(XenForo_RouteMatch))
#10 /home/plugintr/public_html/index.php(13): XenForo_FrontController->run()
#11 {main}
Request State
array(3) {
["url"] => string(58) "http://plugintr.com/index.php?account/contact-details-save"
["_GET"] => array(1) {
["account/contact-details-save"] => string(0) ""
}
["_POST"] => array(13) {
["email"] => string(20) "support@plugintr.com"
["password"] => string(8) "********"
["receive_admin_email"] => string(1) "1"
["allow_send_personal_conversation_enable"] => string(1) "1"
["allow_send_personal_conversation"] => string(7) "members"
["email_on_conversation"] => string(1) "1"
["custom_fields"] => array(6) {
["aim"] => string(0) ""
["icq"] => string(0) ""
["yahoo"] => string(0) ""
["skype"] => string(0) ""
["facebook"] => string(0) ""
["twitter"] => string(0) ""
}
["custom_fields_shown"] => array(6) {
[0] => string(3) "aim"
[1] => string(3) "icq"
[2] => string(5) "yahoo"
[3] => string(5) "skype"
[4] => string(8) "facebook"
[5] => string(7) "twitter"
}
["_xfToken"] => string(8) "********"
["save"] => string(23) "Değişiklikleri Kaydet"
["_xfRequestUri"] => string(34) "/index.php?account/contact-details"
["_xfNoRedirect"] => string(1) "1"
["_xfResponseType"] => string(4) "json"
}
}

admin senden rica etsem sen kurabilirmisin birde?

apocalypse

Yönetici
Yönetim Ekibi
Reaction score
1,044
Web sitesi
xenforo.web.tr
PHP Versiyonu
PHP v7.0.x
XenForo Versiyonu
XF 1.5.x
Özel mesajla forum,zoho mail girişini gönderin ve birde cloudflare giriş bilgisini de gönderin.

mertcnd

Kayıtlı Üye
Reaction score
0
selmlar aynı hata bende de mevcut bana da yardım edebilir misiniz ?

ebu

Kayıtlı Üye
Reaction score
7
ayni sorun bende de var, yapilmasi gerekenleri yazarsaniz hepimiz yapardik hocam