• Merhaba Ziyaretçi,
    Sitemizden yararlanmak için buradan kayıt olunuz.
  • Değerli üyelerimiz, Bildiğiniz üzere uzunca bir süredir eklenti desteği ile kişisel sebeplerden ötürü ilgilenemiyorum. Üyelerimizi mağdur etmemek açısından burada sergilenen eklentilerimizi Xenforo.gen.tr üzerinde satışa sunma kararı aldık. Mevcut eklentilere ait kritik problem ve geliştirmeler ile ilgili belirli aralıklarla Xenforo.gen.tr üzerinden destek verilecektir.

Çözüldü Yardım Facebookta konuyu paylaşınca konunun içerisindeki resim çıkmıyor

apocalypse

Yönetici
Yönetim Ekibi
Reaction score
1,044
Web sitesi
xenforo.web.tr
PHP Versiyonu
PHP v7.0.x
XenForo Versiyonu
XF 1.5.x
Evet böyle bir problemin çıkması normaldir,xenforo resimli ve resimsiz her konu için facebook opengraph logosunu yayınlıyor.Şöyle bir değişiklikle bunu kaldırıp yerine sayfadan resim seçebilirsiniz.
Şablonlar-> open_graph_meta açın ve bu kodları bulup kaldırın.
Kod:
<xen:if is="{$avatar}"><meta property="og:image" content="{$avatar}" /></xen:if>
<meta property="og:image" content="{xen:helper fullurl, @ogLogoPath, 1}" />

Yapılan değişiklikleri test etmek için
https://developers.facebook.com/tools/debug/
https://developers.facebook.com/tools/debug/og/object/ <-- fetch ile

adreslerini kullanabilirsiniz.

MySimS3k®

Emektar Üye
Reaction score
343
Web sitesi
xenforo.com.tr
PHP Versiyonu
PHP v7.1.x
Kullanmış olduğunuz temanın open_graph_meta şablonunda aşağıdaki kodu bulun ve silin
Kod:
 <xen:if is="{$avatar}"><meta property="og:image" content="{$avatar}" /></xen:if>
Yine kullanmış olduğunuz temanın thread_view şablonunu açın ve aşağıdaki kodu bulun ve silin

Kod:
<xen:comment><xen:set var="$avatar">{xen:helper avatar, $thread, m, 0, 1}</xen:set></xen:comment>

Son düzenleme:

FuatCelik

Kayıtlı Üye
Reaction score
1
Web sitesi
minecrackturkiye.com
Kullanmış olduğunuz temanın open_graph_meta şablonunda aşağıdaki kodu bulun ve şilin
Kod:
Yine kullanmış olduğunuz temanın thread_view şablonunu açın ve aşağıdaki kodu bulun ve silin

Kod:
<xen:comment><xen:set var="$avatar">{xen:helper avatar, $thread, m, 0, 1}</xen:set></xen:comment>
yaptım ve halen aynı durumda

MySimS3k®

Emektar Üye
Reaction score
343
Web sitesi
xenforo.com.tr
PHP Versiyonu
PHP v7.1.x
Varsayılan temanın düzenleme yaptığınız tema olduğundan emin misiniz? Yaptığımız testlerde biz bir sorun yaşamadık

OsmanT

Kayıtlı Üye
Reaction score
192
Web sitesi
www.islambeka.com
PHP Versiyonu
PHP v7.1.x
XenForo Versiyonu
XF 1.5.x
Bu işlemleri yaptıktan sona 1veya 2 hafta içinde düzeliyor facenin belleğinden silinmesi 15 20 günü buluyor

BozkurT

Yönetici
Yönetim Ekibi
Reaction score
108
Web sitesi
www.definemekani.com
PHP Versiyonu
PHP v7.0.x
XenForo Versiyonu
XF 1.5.x
aslında pek birşey yapmaya gerek yok, bende aynı sorunu yaşadım, sadece ftp deki klasorden orjınal logo ile kendi yaptıgım loguyu değiştim, 1 hafta ıcerısınde guncelleme oldu.
ftp deki orjınal logonun uzerıne kendı logonu yazdır, (orjınalı logoyu yedek al) admin paneldende yazdırdıgın ftp yolunun doğru oldugundan emın ol, gerisi facebook a bırak.
admin panel<görünüm<stil özellikleri<Header and Navigation<Facebook Open Graph Logosu - buranın sağındaki kutuya ftp deki logonun yolunu yaz. ////logo.og.png.
kolay gelsın.

kappadox

Kayıtlı Üye
Reaction score
6
Web sitesi
www.antiksirlar.com
PHP Versiyonu
PHP v5.4.x
XenForo Versiyonu
XF 1.5.x
Mevcut sorun bende de var benim istediğimde facede link paylaşıldığında sayfa içindeki resimlerden biri çıksın. Daha öncesinde oluyordu. fakat nezaman 1.5.10 u yükledim olmaz oldu. Ne yaparsam yapayım sayfa içi resimleri çıkartamıyorum. Tam 1 ay oldu.

apocalypse

Yönetici
Yönetim Ekibi
Reaction score
1,044
Web sitesi
xenforo.web.tr
PHP Versiyonu
PHP v7.0.x
XenForo Versiyonu
XF 1.5.x
Facebook konu linkinden resim çekerken metadaki resmi alıyor,meta da yoksa sayfa içindeki diğer grafik dosyalarınından birini alır.Eğer bu logo çıkıyorsa metadaki logo silinmemiştir.

kappadox

Kayıtlı Üye
Reaction score
6
Web sitesi
www.antiksirlar.com
PHP Versiyonu
PHP v5.4.x
XenForo Versiyonu
XF 1.5.x
Tamamdır hocam hallettim. Mevcut şablonunu seçmemişim biraz daha dikkat edince halletim.

deli56

Kayıtlı Üye
Reaction score
4
Web sitesi
yerliforum.com
XenForo Versiyonu
XF 1.5.x
Kullanmış olduğunuz temanın open_graph_meta şablonunda aşağıdaki kodu bulun ve şilin
Kod:

Kod:
Diger kodlari buup sildim ama thread_view şablonunun icinde gosterdiginiz kod yok. Diger yollari denemem ragmen facebookta paylasim xapandan xenforo logosu cikiyor.

Emre

it's over
Kayıtlı Üye
Reaction score
265
Web sitesi
xfdestek.com
PHP Versiyonu
PHP v5.6.x
XenForo Versiyonu
XF 1.5.x
thread_view kodlarını ekte verir misin

DieseL

BıçKıN Admin
Yönetici
Yönetim Ekibi
Reaction score
831
Web sitesi
www.xenforo.web.tr
PHP Versiyonu
PHP v7.1.x
XenForo Versiyonu
XF 1.5.x
Diger kodlari buup sildim ama thread_view şablonunun icinde gosterdiginiz kod yok. Diger yollari denemem ragmen facebookta paylasim xapandan xenforo logosu cikiyor.
bu kodu aratın
Kod:
<xen:set var="$avatar">{xen:helper avatar, $thread, m, 0, 1}</xen:set>

kappadox

Kayıtlı Üye
Reaction score
6
Web sitesi
www.antiksirlar.com
PHP Versiyonu
PHP v5.4.x
XenForo Versiyonu
XF 1.5.x
Konuyu hortlatmak gibi olacak ama xenfor 2.0.X versiyonlarda bu sorunu nasıl hallederiz.